Schermafbeelding 2015-02-21 om 14.05.06 *
Introductie tot laboratoriumdiagnostiek en interpretatie.

Nieuwe data voor voorjaar 2019 volgen.


Van ons wordt verwacht dat we een goede medische basiskennis hebben op HBO-niveau aangaande anatomie, fysiologie en pathologie. Maar wat we niet zo goed leren is de kennis over de diverse testen die hiervoor mogelijk zijn. Soms worden er testen gedaan bij huisarts of specialist en krijgen we dit onder ogen. Maar hoe gaan we hier mee om? Hoe interpreteren we dit? Missen we iets in het plaatje.


Wat doet u in uw praktijk?
Wat doet u als er iemand in uw praktijk binnenstapt met een uitslagenformulier van het laboratorium. Schuift u dit terzijde of kunt u hier iets over zeggen of adviseren?

Laboratoriumtesten zijn niet meer voorbehouden aan artsen alleen!
We willen niet op de stoel zitten van de arts, maar wel mee kunnen praten en mee kunnen adviseren in het belang van de patiënt/klant.
We zullen u wijzen op mogelijkheden voor uw praktijk om zelf testen uit te laten voeren, waarbij voorop staat dat u uiteraard geen bloed afneemt!

Docenten
Micheal Eekhof

Jan Blaauw
is natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut met ruim 30 jaar praktijkervaring en is hoofddocent bij Ortho Linea.

Deze opleiding is bestemd voor
iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van natuurgeneeskunde. Denk hierbij onder aan orthomoleculair werkende therapeuten maar ook aan: natuurgeneeskundigen, diëtisten, (orthomoleculair)gewichtsconsulenten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, osteopaten, homeopaten, (electro)acupuncturisten, psychologen en psychotherapeuten.

De opzet van de opleiding

Tijdens de opleidingsdagen komen de de belangrijkste laboratoriumtesten aan de orde die van groot diagnostisch belang zijn. Daarnaast zullen we extra aandacht besteden aan zaken die we in de praktijk veelvuldig tegenkomen zoals problemen met onder andere:
- chronische vermoeidheid
- eetstoornissen, obesitas, anorexia
- hart-en vaatziekten, bloeddruk
- vitaminen-. mineralendeficiënties
- reumatische beelden
- minder bekende testen, maar van mogelijk belang.

De kennis opgedaan hierbij zal meer inzicht geven in wat het belang is van testen, maar vervolgens ook hoe deze geïnterpreteerd dienen te worden in grote lijnen.
Hierbij wordt nog wel eens (terecht) afgeweken van de referentiewaarden die regulair gelden. Denk hierbij aan de vitamine D status en de wetenschappelijke tendens hierbij.
Het is niet zo dat we het volledige labformulier behandelen, want dit is te uitgebreid en te specialistisch voor twee dagen.

Indeling van de opleiding
De eerste dag staat in het teken van de belangrijkste reguliere testen en de plaats van de interpretaties. Op de tweede dag worden symptomen en klachten gekoppeld aan mogelijke laboratoriumdiagnostiek besproken. Verder wordt kort aandacht geschonken aan andere mogelijke testen zoals:
- aminozuren analyse
- organische zuren analyse
- allergie en intolerantie testen
- haaranalyse
- fecesanalyse

Data


Kosten

De kosten bedragen € 410,- vrijgesteld van BTW inclusief syllabus, uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee.


Tijden:


Accreditatie
Bij diverse beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd of verleend.
In ieder geval door MBOG, LVNG, VBAG, BATC, VNST, KTNO.

Folder
Informatie kunt u hier downloaden. U kunt het ingevulde formulier per brief toesturen, mailen en scannen of faxen.

Certificaat
Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Locatie
Cronjéstraat 1
6543 MK Nijmegen


U kunt zich via een van deze formulieren inschrijven:

Het inschrijfformulier treft u ook hieronder aan door op de groene link te klikken.

U kunt het ingevulde formulier per brief toesturen, mailen en scannen of faxen.


Wijzigingen onder voorbehoud.