Scroll snel door naar halverwege de pagina


TVDW20080505_0001cover - versie 2
Jan Blaauw, directeur, coördinator en hoofddocent
Jan heeft vanaf 1983 al interesse ontwikkeld voor de orthomoleculaire geneeskunde en heeft zich in de jaren bekwaamd op dit terrein door het volgen van opleidingen (SOE in 1991), schrijven van artikelen en boeken, het geven van thematische dagen, cursussen en lezingen. Hij heeft de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal gevolgd en afgerond in 1990. Hij was mede-coördinator en docent van 1994 tot 2005 van de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde van de SOE, waarbij hij de laatste jaren een derde van de lessen voor zijn rekening nam. Verder was hij bestuurslid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) van 2000 - 2007. De laatste tijd schrijft Jan columns en artikelen voor diverse bladen en geeft les voor diverse firma's als spreker (dit bewaakt ook de onafhankelijkheid van Ortho Linea).
Op het 21e congres van de MBOG gehouden op 6 oktober 2007, is de Orthomoleculaire Trofee uitgereikt aan Jan Blaauw, directeur van Ortho Linea door MBOG-voorzitter drs. Anne Jans. Deze trofee wordt vanaf 1996 jaarlijks toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de verbreiding van het orthomoleculaire gedachtegoed.
Jan zet zich vanaf 1983 enorm in om het gedachtegoed van Linus Pauling (tweevoudig Nobelprijswinnaar) uit te dragen middels educatie en het bundelen van krachten in het orthomoleculaire veld, maar ook daar buiten. Dit doet hij al verscheidene jaren en wordt gezien als een goede opleider, motivator, mentor, deskundige en verbinder. Tevens houdt hij de vinger aan de pols wat betreft de wetgeving aangaande voedingsstoffen op Europees en nationaal niveau. Daarnaast staan verschillende publicaties op zijn naam en zijn door hem verschillende voordrachten gehouden op congressen, seminars, opleidingen en bij patiëntenverenigingen in Duitsland, België en Nederland.

Naast de opleiding houdt Jan aantal dagen praktijk in Nijmegen.


Geis close up praktijk 3 75 x 75

Geiske de Ruig: docent BOOT 3 en darmtherapeut opleiding
Geiske de Ruig heeft na haar gymnasium tandheelkunde gestudeerd en is vanaf 1985 als regulier tandarts werkzaam geweest tot 2003. In 2001 is begonnen aan een hele reeks complementaire opleidingen. Ze volgde als eerste een orthomoleculaire opleiding en deed daarna verschillende opleidingen in energetische geneeswijzen en laboratorium diagnostiek en opleidingen darmtherapie (cum laude). Geiske volgt wekelijks bij- en nascholingen in Nederland en daarbuiten. Sinds 2005 heeft ze zowel een zelfstandige praktijk (Praktijk Preventieve Geneeskunde) als orthomoleculair geneeskundige in Capelle a/d IJssel en Rijen. Hierbij ligt de focus op de darm, spijsvertering, voeding en alle ziektebeelden die direct of indirect met een slecht functionerend darmstelsel te maken hebben.
Verder werkt Geiske in een praktijk voor Integrale tandheelkunde en kijkt en behandelt zij breder dan de reguliere tandarts. Tandvleesproblematiek en wortelkanaalbehandelingen zijn vaak een gevolg van een algehele zwakkere gezondheid, nutriënten tekorten en ook hier speelt het immuunsysteen (dat in de darm zit) een essentiële rol. Zij legt een relatie tussen tandvleesproblemen en de algehele gezondheid. Wat doen wortelkanaalbehandelingen en zware metalen op de algehele gezondheid? Hoe kun je ontgiften bij amalgaambelasting? Ook is Geiske betrokken geweest bij een wetenschappelijk onderzoek naar de relaties tussen IgG en ADHD. Daarnaast is zij freelanceschrijver voor tal van bladen en instanties gelinkt aan orthomoleculaire geneeskunde (o.a. Folia Orthica, Gezond Nu en Pro Health) en Biologische tandheelkunde ((NVBT). Verder is Geiske ook docent in de opleiding tot darmspecialist van Ortho Linea en belicht zij de Glycobiologie, een nieuwe wetenschap over suikerketens op celmembranen, en het immuunsysteem. Op 8 maart 2013 sprak zij op TEDx Roermond over Glycobiologie.79_big
Nina Weiss: docent opleiding darmtherapeut

Nina Weiss is arts, gespecialiseerd in de natuurgeneeskunde. Na haar studie geneeskunde in Utrecht volgde zij de opleiding tot Mayr-arts in Oostenrijk (1987-1990). Zij liep stages in Duitsland en Nederland.
Na 14 jaar gewerkt te hebben in een apotheekhoudende huisartspraktijk/praktijk voor natuurgeneeskunde en niet toxische tumortherapie, heeft zij zich in 2002 als zelfstandig consultatief arts voor natuurgeneeskunde en F.X. Mayr therapie gevestigd in Arnhem. Sinds 2013 is zij ook werkzaam in de HOED Onder de Linden te Arnhem.
Zij organisatie en begeleidt al meer dan 25 jaar jaarlijks enkele Mayr-darmreinigingskuurweken op locatie.
Voor de AVIG (Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde), voorheen ABNG-2000 (Artsenvereniging voor Biologische en Natuurlijke Geneeskunde verzorgt zij al jaren de module darmreiniging/ vasten.
Ook is zij als opleider verbonden aan de Sonnevelt opleidingen.


Vera_van_Randwijck_Echt_Mooij_fotografie.linkedin-7102
Vera van Randwijck: docent BOOT 1 en 2, opleiding orthomoleculair kinderconsulent, opleiding darmtherapie

Vera heeft Humane Voeding gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft ze de Pabo gehaald en mede een eigen school voor democratisch onderwijs ‘De Ruimte’ opgericht in Soest vanaf 2004.
In 2011 is ze haar eigen praktijk voedingsadvies gestart. Ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea en daarna ook de opleiding tot darmtherapeut. Sinds 2013 heeft ze les gegeven aan professionals over de basisprincipes van voeding en supplementen. Ook heeft ze lessen gegeven over voeding, supplementen, de vrouwelijke hormonen en voeding in relatie tot hart- en vaatziekten.
Door haar ervaring met haar klanten, met de preventieve zorgkliniek Holland Health Clinic, het volgen van cursussen en haar eigen interesse heeft ze zich verdiept in het interpreteren van bloedwaarden.
Ze is een inspirerende leraar die graag haar kennis deelt met de mensen die het willen horen. Tijdens de les gaat ze graag in op vragen uit de praktijk om zo de les goed te laten aansluiten op de individuele behoefte en de eigen ervaringen.


Foto Lucian(1)
Lucian van Ingen: docent BOOT 4
Lucian van Ingen heeft verschillende studies gedaan op het gebied van gezondheid, gedragsverandering en orthomoleculaire therapie. Na het afronden van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding is hij begonnen met de opleiding tot Gezondheid- en Gedragspsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij altijd blijven lesgeven in lichamelijke opvoeding en zelfverdediging op verschillende scholen. In 2018 heeft hij de opleiding voor orthomoleculaire therapie gevolgd en is hij begonnen als orthomoleculair therapeut met als specialisatie darmproblematiek. Hiervoor heeft hij verschillende opleiding gevolgd bij Medivere, RP Humanus en kPNI België. Hij zit met zijn eigen praktijk "Healing Habits" in het holistisch gezondheidscentrum Natuurlijk Gezond Haarlem. Daarnaast werkt hij als sinds 2018 voor de Hogeschool Leiden als docent Toegepaste Psychologie. Hier leert hij studenten om gezond gedrag te stimuleren en ongezond gedrag te ontmoedigen.
In de lessen neemt Lucian naast orthomoleculaire kennis ook altijd gedragsverandering mee, omdat dit de basis is als cliënten een duurzaam gezond leven willen hebben.

Ga naar begin van deze pagina)


Julia
Julia Chantl: docent darmtherapie- en darmtherapeut opleiding
Julia Schantl is geboren en getogen in Oostenrijk waar ze in 1996 haar studie levensmiddelen- en biotechnologie afgerond heeft. Na een promotie-onderzoek Celbiologie met als onderwerp ‘Growth hormone interacting proteins’ aan het UMC Utrecht was ze meerdere jaren werkzaam in de farmaceutische industrie en betrokken bij klinische studies in fase 1 tot 3 in de reumatologie, oncologie en nefrologie. In 2012 is ze gestart met de omscholing tot orthomoleculaire therapeut waardoor ze haar passie voor gezonde voeding, koken en een gezond lichaam kon combineren en heeft ze zich o.a. gespecialiseerd in de darmtherapie. In 2014 heeft ze haar eigen orthomoleculaire praktijk opgericht en is sinds 2017 ook als medisch adviseur werkzaam bij RP Sanitas Humanus, waar ze als docent betrokken is bij diverse opleidingen en ook supervisie geeft aan artsen en therapeuten bij therapeutische vraagstukken.20121101-Marie-Anne-2201A-scaled-0e5f207e
Marie-Anne Tenbült
: docent darmtherapeut opleiding
Door mijn affiniteit met de medische wetenschap en het werken met mensen voelde ik me op de HAVO aangetrokken tot de opleiding voor fysiotherapie. Deze opleiding heb ik afgerond te Nijmegen in 1999. Ondanks verschillende mogelijkheden voor de toekomst bleef de hunkering naar meer kennis bestaan. Na een zoektocht om meer oorzakelijk en minder symptomatisch te werken stuitte ik op osteopathie. Dit heb ik drie jaar full-time mogen studeren in de mooie stad Gent te België met als resultaat een Diploma Osteopathy en een Bachelor of science with honours in the Osteopathy aan The International Academy of Osteopathy. Tijdens de laatste maanden van mijn opleiding werd mij gevraagd om ook een deel te worden van dit Instituut. Zodoende geef ik les in de praktische vakken aan de deeltijdopleiding Osteopathie in Kopenhagen, Denemarken.
Vanaf September 2013 gaat La Esencia een samenwerkingsverband aan met de praktijk The Rehab in Kopenhagen, Denemarken www.therehab.dk Een grote praktijk waar verschillende osteopaten en andere disciplines werken. Dat betekent dat ik daar een aantal dagen zal werken na de weekenden dat ik les heb gegeven. Erg leuk om zo samen kennis te kunnen delen.


Dorte portretfoto 2 crop
Dorte Kramers: docent darmtherapeut opleiding
Dorte Kramers is orthomoleculair therapeut in Oegstgeest. Daarnaast werkt zij enkele dagen per week als therapeut/arts-ondersteuner bij Biovis, een Duits laboratorium. Ook geef zij sinds 2018 les bij verschillende opleidingscentra en is gastspreker. Zij is heel erg gelukkig met de afwisseling in haar werk en geniet van het contact met collega’s, cursisten, en klanten. Lesgeven heeft zij eigenlijk altijd gedaan. In 2002 begon zij als taaldocent en in 2010 richtte zij samen met een vriendin een taalinstituut op, wat nog altijd bestaat trouwens (maar dan zonder haar). Lesgeven blijft een groot plezier en dit vak is natuurlijk heel bijzonder: hoelang zij er ook mee bezig ben, het blijft haar fascineren!Kitty Wolf: docent opleiding darmtherapeut
Kitty is docent en therapeut in de Colonhydrotherapie. Zij studeerde af aan de Academie voor lichamelijke opvoeding, volgde een gedegen opleiding in de Colonhydrotherapie bij het American Institute for Natural Health en in de Neuro Accosiative Conditioning (NAC)-methode van Anthony Robbins en Health Balance Group. Na jarenlange ervaring als therapeut en trainster én het combineren van deze therapie met de NAC-methode begon zij met het geven van darmspoelingen. Zij besloot andere mensen te helpen zodat ook zij het nut kunnen ervaren van gezonde darmen én een gezond leven!
Inmiddels geeft zij al 10 jaar Colonhydrotherapie, met in totaal meer dan 5000 behandelingen.
Naast haar praktijk richtte zij ook een opleidingsinstituut voor colonhydrotherapie op: Academie Coventia.Schermafbeelding 2015-05-31 om 17.34.03
Eveline van Dijk: docent opleiding orthomoleculair kinderconsulent
Geneeskunde is een prachtig vak. Het komt echter voor dat er onvoldoende inzicht is in de oorzaak van een gezondheidsklacht of dat een reguliere Westerse behandeling niet afdoende werkt. Dan wil je soms je klachten op een andere manier laten onderzoeken of behandelen. Met Mesologie behandelt zij mensen met gezondheidsklachten die op een andere manier naar hun klacht willen laten kijken. Om inzicht te verschaffen in de oorzaak, om van de klachten af te komen of om te leren zo goed mogelijk met de klachten om te gaan. Dit doet zij in har eigen praktijk in De Bilt. Zij geeft regelmatig lezingen en lessen.

Schermafbeelding 2017-05-14 om 14.16.03
Michael Robin Eekhof: docent BOOT 1 en 2
Michael is orthomoleculair therapeut. Hij heeft VWO gedaan in de B-richting en is eigenhandig op zoek gegaan naar een oplossing voor zijn eigen chronische vermoeidheid. Hij heeft de orthomoleculaire wereld ontdekt en gemerkt dat dit het was wat hij zocht.
Voordat hij hier uitkwam heeft hij in Alkmaar en later in Leiden het Hoger Laboratorium Onderwijs gevolgd. Na diverse stages in onder andere het LUMC en het Erasmus is hij van studie veranderd en heeft de opleiding tot Operatie Assistent gedaan.
Dit vak heeft hij 3 jaar gedaan.
Momenteel is hij werkzaam als orthomoleculair therapeut, met als specialisatie darmgezondheid. In die hoedanigheid werkt hij ook voor het laboratorium Biovis. Hij helpt therapeuten met het interpreteren van de ontlastingsuitslagen die van Biovis komen.

Ga naar begin van deze pagina)

Eventuele wijzigingen onder voorbehoud.