Bijscholingsdag 25 april 2024
Ontdek de gerichte diagnostische mogelijkheden bij Long COVID

Laat je leiden door de kennis van Armin Schwarzbach, een toonaangevend laboratorium diagnostisch expert op dit gebied, en verken de nieuwste ontwikkelingen en methoden in de diagnostiek.
Vergroot je kennis en verbeter je vaardigheden om patiënten met Long COVID nog beter te kunnen helpen.

 
Veel mensen kampen langdurig met verschillende klachten na een infectie met COVID-19/SARS-CoV-2, ook wel Post-COVID of Long Covid genoemd.
Door de hoeveelheid toegenomen Long Covid-patiënten in o.a. Nederland is er sterke behoefte aan verbeterde en aanvullende diagnostiek om beter in kaart te kunnen brengen wat er speelt bij Long COVID-patiënten. SARS-CoV-2 fungeert als viraal reservoir.
Juist door aandacht te besteden aan Post-COVID virale reactivering komen we uit op PVS (Post Viraal Syndroom). Daarnaast spelen voorheen optredende mucosale infecties vaak opnieuw op.
 
De onderwerpen van deze dag gaan onder andere over door COVID gereactiveerde (mede virale) infecties:
-       Epstein-Barr Virus (EBV)
-       Cytomegalovirus (CMV)
-       Varicella Zoster Virus (VZV)
-       Chlamydia pneumoniae
-       Coxsackievirus A7 & B1
-       Mycoplasma pneumoniae
-       Herpes Simplex Virus (HSV) 1 & 2
-       Human Herpesvirus-6 (HHV-6).
 
Achtergrondinformatie docent van deze dag: Dr Armin Schwarzbach
Armin studeerde Farmacie en Geneeskunde aan de afdeling Endocrinologie van de Universiteit van Mainz en promoveerde in 1992 op "Analytical Assay for the detection of human Gastric Inhibitory Polypeptides (hGIP) by Radioimmunoassay". Hij ontwikkelde het eerste wereldwijde testsysteem voor menselijke GIP. Hij specialiseerde zich verder als specialist in laboratoriumgeneeskunde. Hij deed zijn laboratorium- en medische ervaring op in verschillende ziekenhuizen en laboratoria tot 2015. Omdat hij zijn eigen reeks specialistische tests wilde ontwikkelen om beoefenaars te helpen de diagnose van chronische infecties beter aan te pakken, werd ArminLabs opgericht in 2015. Als lid van de Duitse Vereniging voor Specialisten van Laboratoriumgeneeskunde, bestuurslid van de Duitse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde, de Duitse Borreliose Vereniging, de Zwitserse Vereniging voor door teken overgedragen ziekten en de Australian Integrative Medicine Association, lid en voormalig bestuurslid van ILADS (International Lyme and Associated Diseases Society) VS sinds 2005.
Armin is zeer betrokken bij, en blijft vooruitgang boeken om test- en behandelingsopties te verbeteren.

Donderdag 25 april juist in persoon live te gast bij Ortho Linea.
Presentatie en voertaal is Engels.
 
Datum: 25 april 2024
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Pauzetijden en lunch: Lunch (met soep en kleine salade) 13.30 uur, pauze ca. 12.00 uur en  ca. 16.45 uur
Locatie:
Ortho Linea
Cronjéstraat 1
6543 MK Nijmegen
Parkeren gratis in omgeving mogelijk.
 
Kosten: € 165,00 (BTW vrijgesteld).

Doelgroep: (para)medische gezondheidsprofessionals zoals artsen, natuurgeneeskundige-orthomoleculaire therapeuten, osteopaten.
 
Vooropleiding: een (para)medische hbo-opleiding of een afgeronde cursus medische basiskennis( erkend door CPION en SNRO). Enige kennis van orthomoleculaire geneeskunde is gewenst.
 
Deelnamecertificaat: u ontvangt een deelnamecertificaat indien:
  • u de lesdag live heeft gevolgd
 
Lesmateriaal: in het kader van het milieu geven verstrekken we een digitale versie van het lesmateriaal. U dient , als u daar prijs op stelt, zelf een print te maken.
 
 
Schrijf je nu in en maak deel uit van een groep professionals die zich inzetten voor de best mogelijke diagnose van patiënten met Long COVID.
Deze dag is lost te volgen, maar ook de volledige 4 dagen zijn te volgen waar deze dag deel van uitmaakt:
 
Accreditatie in aanvraag bij: MBOG, KTNO, GRO, VBAG, LVNT, CGO, FAGT en AVIG.

 
 

 
Online inschrijven alleen voor 10 mei dag met Armin Schwarzbach